hockey

Den fascinerande historien om HV71

Visste du att hockeylaget HV71 har en fascinerande historia som går tillbaka till 1940-talet? I det här blogginlägget kommer vi att ta en närmare titt på detta ikoniska lags ursprung. Många människor inser inte hur länge HV71 har funnits – och de är definitivt ett av de mest framgångsrika lagen i svensk hockey!

HV71 bildades genom en fusion mellan Husqvarna IF:s hockeysektion och Vätterstads IF den 24 maj 1971. Det antagna namnet blev en förkortning av Husqvarna och Vätterstads IF samt året för fusionen. Samma dag beslutades det att lagets officiella namn hädanefter skulle vara just HV71.

Laget tog sin första SM-guld redan 1995 och har sedan dess vunnit ytterligare 4 stycken. HV71 har också ett utmärkt resultat när det gäller att tjäna poäng. Klubben är på väg att etablera ett poängrekord i hockey. De kommer att avsluta med 138 poäng om de fortsätter i samma takt som de har börjat, vilket skulle överträffa Björklövens 121 poäng.

Vi hoppas att du gillade den här korta historielektionen om hockeylaget HV71! Se till att kolla in våra andra inlägg för mer intressant information om sport och hockey i Sverige.