ishockeyutrustning

En köpguide för Hockeyutrustning

Är du på marknaden för ny hockeyutrustning? Oavsett om du är nybörjare eller en erfaren spelare är det viktigt att veta vad du ska titta efter när du köper utrustning. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera de olika typerna av hockeyutrustning och ge dig en köpguide som hjälper dig att fatta det bästa beslutet för dina behov.

Vi kommer att täcka allt från klubbor och skridskor till hjälmar och skydd, så oavsett om du precis har börjat eller vill uppgradera din utrustning kan du läsa vidare för att få all information du behöver!

För att börja kan det vara bra att ha en checklista med vad som krävs för att kunna spela ishockey. Det är lite olika beroende på vilken roll du har men för grundspelaren krävs detta.

Checklista för ishockeyutrustning:

  • Hjälm
  • Klubba
  • Skridskor
  • Skenbenskydd
  • Armbågsskydd
  • Handskar
  • Halsskydd

Den viktigaste utrustningen, förutom kläderna, är hjälmen. Se alltid till att köpa en hockeyhjälm som uppfyller säkerhetsnormerna och som sitter ordentligt. Det är också viktigt att hitta en som är bekväm så att du inte tänka på att bära den under längre perioder.

Nästa på listan är klubban. Det finns några saker att tänka på när du väljer hockeyklubba, till exempel längd, kurva och vikt. Du vill hitta en klubba som känns bekväm i dina händer och som gör att du kan spela på det sätt som du vill spela. Skridskor är en annan viktig del av utrustningen och du vill vara säker på att de passar ordentligt. Det finns en mängd olika typer av skridskor, så det är viktigt att hitta rätt par för dina behov.

Skenskydd, armbågsskydd, handskar och nackskydd är också viktiga delar av utrustningen för de flesta spelare. Se till att vadderingen är tillräcklig och att allt sitter bekvämt innan du bestämmer dig för att köpa. Tänk också på att inte snåla på dessa eftersom de ska hjälpa dig undvika skador.

Nu när du vet vad du ska leta efter kan du ge dig ut och spela. Lycka till!