HV-spelare i NHL

Att HV71 haft en tid av smällar där spelare en efter en behövt lämna på grund av skador, det stämmer – men trots detta är det en del av spelarna som fortfarande drömmer om NHL resor.

Skadeläget i HV71 blir bara värre och värre. Så inleds artikeln i Västerbottens-Kuriren som rapporterar om hur man nu i fredags kunde konstatera att varken powerforwarden Teemu Laine eller backen och stjärnskottet Niklas Hansson kommer spela mer innan jul respektive blir borta flera veckor – båda två på grund av skada. Och detta gör att HV71 därmed har hela nio spelare på frånvarolistan. Men vill man se en HV71-spelare utan skador i riktig stjärnglans ska man snegla över atlanten. Enligt Jnytt har vi nämligen stark chans att få se den 22-årige före detta HV-spelaren William Karlsson slå puckar för NHL-laget Columbus – och en av HV71 poängkungar under hösten drömmer även han om denna typ av framtid.

Hoppas på NHL efter HV-succé

Mattias Tedenby är poängkungen att räkna med för HV71, det är ett som är säkert i alla fall under denna otursdrabbade säsong. Men vad som däremot inte är säkert är huruvida han kommer stanna kvar för fler säsonger, precis som sin forne lagkamrat William Karlsson så drömmer även Tedenby om NHL. För Expressen berättar han till exempel om hur han hoppas på en comeback inom kort. Tedenby, som nu är 25 år, har nämligen spelat hela 120 NHL-matcher för New Jersey mellan åren 2010 och 2014 – och vill tillbaka. Så hur HV71 kommer sluta efter oturshösten utan Mattias Tedenby är i dagsläget den stora frågan som både fans och spelare ställer sig.