ishockey

SHL – Är Svenska Hockeyligan bäst i världen?

Det finns en hel del diskussioner i hockeyvärlden om vilken liga som är bäst. NHL, Champions league och Swedish Hockey League anses alla vara några av de bästa ligorna i världen. Men vilken är egentligen den bästa? I det här blogginlägget kommer vi att ta en titt på varje liga och se hur de står sig mot varandra.

SHL

Svenska Hockeyligan är den högsta ligan i Sverige. Den grundades 1975 och har totalt 14 lag. SHL anses vara en av de bästa ligorna i världen och många NHL-spelare har valt att spela i SHL framför andra ligor. En anledning till detta är att SHL har några av de de bästa spelarna i världen. Dessutom är SHL en mycket konkurrenskraftig liga och varje match är en kamp.

NHL

NHL är den högsta ligan i Nordamerika och grundades 1917. NHL har 30 lag och anses vara en av de bästa ligorna i världen. NHL är känd för sin höga tävlingsnivå och dess fantastiska spelare. NHL har också mycket pengar och kan erbjuda sina spelare höga löner.

Champions Hockey League

Champions Hockey League är en europeisk liga som grundades 2008. Ligan har 32 lag och anses vara en av de bästa ligorna i världen. CHL är känd för sin höga tävlingsnivå och sina fantastiska spelare. Dessutom erbjuder CHL några av de bästa prispengarna i Europa.

Vilken liga är bäst?

Det finns inget enkelt svar på den här frågan. Varje liga har sina egna styrkor och svagheter. NHL är känd för sin höga tävlingsnivå och sina stora spelare, medan SHL är känt för sin höga talangnivå. Champions Hockey League är känd för sin stora konkurrens och sin stora prispott. Vilken liga är bäst? Det beror verkligen på vad du letar efter i en hockeyliga. Men det finns såklart ingen anledning att inte kunna njuta av flera!