Sportutrustning – handla billigt eller låna gratis

 

Att idrotta kan vara dyrt. Alltifrån kläder till utrustning ska bekostas och kanske till fler än en i familjen. Kultur- och fritidsföreningar men också privatpersoner kan ta del av det vinnande konceptet med att låna begagnade fritids- och sportutrustning kostnadsfritt.

 

På http://www.nordicsport.se/produkter/1103/ishockey/ hittar du allt du kan tänkas behöva om du är en idrottsförening eller privatpersoner inom hockey och flera andra grenar. Idag har även återbruk blivit någonting alltfler värnar om. Det innebär att fler föreningar kan samarbeta när det kommer till inköp och därefter utlåning. Fritidsbanken i Tingsryd var först ut med att långa begagnade sport- och fritidsutrustning kostnadsfritt. Alltifrån golfklubbor till skridskor och tennisracket går att låna skänkt utrustning helt gratis som sverigesradio.se skriver om. Tanken är att det ska främja idrottandet för fler och att fler medlemmar ska kunna värvas.

 

Rätt i tid för sportsligt återbruk

 

Att idag göra medvetna val står högt på listan. Något som tidigare kunnat förenas med skamkänslor – när det kommer till att låna saker– uppmuntras snarare idag. Fritidsbanken finns i flera orter runtom i hela landet just för så många som möjligt ska kunna få den möjligheten. Även Riksidrottsförbundet har inlett ett samarbete för att utveckla verksamheten. Förhoppningen är att möjliggöra för fler att börja idrotta genom att skapa ett långsiktigt lokalt engagemang. Enligt sydsvenskan.se vill Fritidsbanken främja återbruk och göra det lättare att testa något nytt. Syftet är alltså inte att konkurrera med butikerna. Öppning sker i samband med exempelvis höstlov då många vill prova nya aktiviteter eller sporter. Funktionen är precis som i ett bibliotek. Istället för att låna böcker lånar du sportutrustning. Du lånar utrustningen i 14 dagar helt gratis som det går att läsa om i skaraborgslanstidning.se. Förutom att ha en plats där du kan låna väljer till exempel föreningarna i Skara att åka ut till skolor och andra evenemang gör att göra det möjligt att låna direkt på plats. Vill du inte låna direkt är det också möjligt att bara prova.